Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Proizvodnja hrvatskih eurokovanica / Foto: Iva Komesar Proizvodnja hrvatskih eurokovanica / Foto: Iva Komesar
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Prvi hrvatski numizmatički euro proizvodi na tržištu

Hrvatska kovnica novca prvi je puta izlagala svoje proizvode na svjetskom sajmu novca u Berlinu

Hrvatskoj kovnici novca i dalje se proizvode optjecajne euro kovanice za opskrbu građana i tvrtki novom hrvatskom valutom. No, osim optjecajnih, Hrvatska kovnica novca proizvodit će i prigodne euro kovanice.

Kovnice i/ili središnje banke država euro zone redovno izdaju euro setove, omiljen proizvod mnogih kolekcionara diljem svijeta. Tako je od veljače u prodaji i prvi hrvatski euro set koji je izdala Hrvatska kovnica novca. Proizvod je izazvao velik interes, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Naime, Hrvatska kovnica novca prvi je puta izlagala svoje proizvode na svjetskom sajmu novca u Berlinu. Hrvatske euro kovanice, a posebno euro setovi, izazvali su veliko zanimanje te su bili jedan od najtraženijih proizvoda.

Hrvatski euro set 2023. (Foto: HKN)


Hrvatska kovnica novca na Svjetskom sajmu novca u Berlinu (Foto: HKN)


Investicijski zlatnici s apoenom kune nakon ulaska u eurozonu

Nakon ulaska u eurozonu, investicijski zlatnici s apoenom kune više se ne proizvode. Zlatnici koji su trenutno dostupni prodavat će se do isteka zaliha. Stoga ne propustite priliku osigurati svoje primjerke ovih posebnih kovanica koje će biti trajna i vrijedna uspomena na našu nekadašnju valutu.

Investicijski zlatnici s motivom optjecajnog kovanog novca (Jedna , Dvije  i Pet zlatnih kuna) rasprodani su u rekordnom roku. Trenutno su izrazito traženi zlatnici s motivom Dalmatinskog psa, posebice zlatnik od jedne unce zlata  čija je serija limitirana na svega 999 komada. Zlatnici 'Kralj Tomislav' i 'Čipkarstvo u Hrvatskoj' najtraženije su kovanice iz serija mini kovanica. 

Investicijski zlatnici HKN-a dostupni su putem web trgovine HKN-a ili kod prodajnih partnera

Zlatnik Dalmatinski pas i Zlatnik Čipkarstvo u Hrvatskoj (Foto: Iva Komesar)

Prva izdanja investicijskih zlatnika i srebrnjaka s apoenom eura

Hrvatska kovnica novca u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom priprema nova atraktivna izdanja prigodnih kovanica s apoenom eura. Ulaskom u euro zonu, proizvodi Hrvatske kovnice novca postali su zanimljivi velikom tržištu kolekcionara euro kovanica. Stoga se, posebice za prva izdanja, očekuje velik interes numizmatičara, ne samo iz Hrvatske nego i iz čitave Europe. 

Vaša reakcija na temu