Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Prvo vruće i sparno, a potom nas očekuje burna promjena vremena

Prvo vruće i sparno, a potom nas očekuje burna promjena vremena

Umjereno i pretežno oblačno je prognoza za petak

Veći dio dana u Hrvatskoj će danas biti pretežno sunčano, vruće i sparno. Međutim, prema prognozi DHMZ-a, u unutrašnjosti će uz lokalno jači razvoj oblaka biti pljuskova i grmljavine, osobito u drugom dijelu dana. Slab do umjeren jugozapadni vjetar postupno će u središnjim i istočnim predjelima okretati na sjeverni i sjeveroistočni.

U petak nas očekuje umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz kišu i pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji. Oborina će mjestimice biti obilna, prvenstveno u središnjim predjelima. Na snazi je stoga i meteoalarm za najveći dio zemlje.

Na dalmatinskoj obali bit će sunčanije i uglavnom bez oborine. Vjetar većinom umjeren sjeverni, na sjevernom Jadranu bura, u Dalmaciji veći dio dana zapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža temperatura zraka na kopnu od 15 do 20, na Jadranu između 21 i 24, a najviša dnevna od 26 do 31 °C, piše N1.

Vaša reakcija na temu