Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Puljak žestoko napao Milanovića, spomenuo njegovu svadljivost, lijenost i dodvoravanje mračnim snagama u društvu

Puljak žestoko napao Milanovića, spomenuo njegovu svadljivost, lijenost i dodvoravanje mračnim snagama u društvu

Bilo bi bolje da uopće nije imenovao savjetnicu za obrazovanje

Imenovanjem Jadranke Žarković na poziciju savjetnice za obrazovanje, novoizabrani predsjednik Zoran Milanović jasno je pokazao neodgovornost prema vlastitoj izgovorenoj riječi i biračima koji su mu na temelju najavljenih obećanja svojim glasovima pružili povjerenje. Naime, iako je u inauguracijskom govoru istaknuo da naša budućnost ovisi ponajprije o kvaliteti školovanja i aktivnoj vjeri u znanje kao ključ ispunjenijeg i uspješnijeg života, na odgovornu poziciju u svom timu postavio je osobu neupitne nekompetencije i upitnih političkih, ali i moralnih vrijednosti.

Poručio je to u petak član predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak, ističući da je Milanović u predizbornoj kampanji svašta obećao, pa tako i da će za savjetnike odabrati najbolje ljude te da će mu znanost biti jedan od prioriteta. 

- Kada je te lijepe riječi trebao provesti u djela, za savjetnicu koja bi trebala pokriti obrazovanje, a time i znanost, odabrao je osobu koja je bila protivnica cjelovite kurikularne reforme, u vrijeme kada je to bilo najvažnije pitanje u Hrvatskoj, za koje se nikome nije bilo teško opredijeliti - rekao je Puljak, naglašavajući da je Žarković bila protivnica izvrsnih učenika, dok je istovremeno podržavala neke opskurne skupine u društvu, koje se zalažu za povratak Hrvatske u mračni srednji vijek.

Bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, podsjetimo, u lipnju 2015. ukinula je nagradu Oskar znanja, koja se dodjeljuje najdarovitijim učenicima. Odluku je opravdala nedostatkom novca, a dodjela nagrada vraćena je tek pod pritiskom javnosti. Među ostalim, za vrijeme mandata na čelu agencije, učitelje i nastavnike poslala je na konferenciju u organizaciji udruge 'U ime obitelji', navode iz stranke Pametno. Prosvjetari su na tom stručnom usavršavanju imali priliku čuti da je 'osoba koja je primila vjerski odgoj bolji čovjek od drugih', kao i slušati o 'opasnosti da djeca s homoseksualnim sklonostima pervertiraju njihovu djecu'. 

- Mislim da novi predsjednik spada u onu skupinu političara koja je naučila lijepo govoriti, ali kada ima priliku nešto učiniti, onda to napravi potpuno pogrešno ili pak ne napravi ništa jer mu nije ni najmanje stalo. U ovom slučaju bilo bi bolje da uopće nije imenovao savjetnicu, nego da je imenovao sasvim pogrešnu osobu - istaknuo je Puljak, prisjetivši se i Milanovićevog ulaska na javnu političku scenu. 

- Puno je ljudi tada bilo oduševljeno njegovim govorima i ponašanjem, no iz pozicije premijera nije činio dobra djela. Pravi karakter brzo je isplivao na površinu; svadljivost i vika u Saboru na svako pitanje koje mu se nije sviđalo, lijenost kada je trebalo zapeti i raditi i dodvoravanje mračnim snagama u društvu kada je trebalo pokazati karakter, obilježili su njegov premijerski mandat - kazao je član predsjedništva stranke Pametno, zaključujući da zbog svega toga spornim imenovanjem nije nimalo iznenađen. 

Vaša reakcija na temu