Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
REBALANS Najveće brige u slaganju proračuna za Marića dolaze zbog zdravstva

REBALANS Najveće brige u slaganju proračuna za Marića dolaze zbog zdravstva

Ima savjet za Beroša

Ministar financija Zdravko Marić predstavio je koalicijskim partnerima rebalans proračuna za ovu i prijedlog proračuna za iduću godinu, a ranije je u izjavi za medije istaknuo da je država trošila više nego što je zaradila.

Dogovorene su povišice plaća za radnike i radnice u javnom sektoru. Za njih novac nisu imali, ali obećali su ga pronaći. To su i učinili, kazao je ministar Marić, pa su zato i veći troškovi.

Među povećanim rashodima su i izdvajanja za mirovine. Naime, potrošili su više nego što su očekivali zbog inflacije, a najveće brige u slaganju proračuna za Marića dolaze zbog zdravstva, prenosi Nova TV

Ove godine ono je stajalo devet milijardi kuna. Osim koronakrize koju nisu mogli planirati, problem su dugovi koji se vuku još od ranije te dugovi prema veledrogerijama koje pokušavaju sanirati, ali sve ide sporo.

Konkretne obrise reforme zdravstva koji su izašli u medije, Marić nije htio komentirati, no ipak ima savjet za ministra zdravstva Vilija Beroša.

 - Moja glavna poanta je da bilo koji reformski zahvat, pa tako i u zdravstvu, izdvajanje jednog ili drugog segmenta nije produktivno za samu raspravu, gledam cijeli paket 

'Ono što mi želimo vidjeti u Ministarstvu financija je veći zahvat na rashodovnoj, troškovnoj strani, sami prihodi jesu tu da daju svoj doprinos, ali ne možemo počivati samo na prihodima - upozorio je Marić.

Vaša reakcija na temu