Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RESSLER O ULASKU U SCHENGEN 'Hrvatska je pokazala i dokazala da može štititi vanjsku granicu u skladu s najvišim europskim standardima'

RESSLER O ULASKU U SCHENGEN 'Hrvatska je pokazala i dokazala da može štititi vanjsku granicu u skladu s najvišim europskim standardima'

Pozdravio je većinsku podršku kolega zastupnika

Zastupnici u nadležnom parlamentarnom Odboru za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE) podržali su nacrt Izvješća o punoj primjeni odredaba schengenske pravne stečevine u Hrvatskoj. Time je napravljen važan korak prema hrvatskom ulasku u Schengen, najveći prostor slobodnog kretanja na svijetu, s više od 400 milijuna ljudi. Kao član nadležnog Odbora, zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) pozdravio je većinsku podršku kolega zastupnika hrvatskom ulasku u Schengen, naglasivši kako je za Hrvatsku ovo jedna od ključnih odluka u ovom mandatu.

'Nakon dugotrajnog i zahtjevnog procesa, Izvješće daje zeleno svjetlo hrvatskom ulasku u Schengen i ne ostavlja nikakva otvorena pitanja o spremnosti za pristup najvećem prostoru slobodnog kretanja na svijetu. Hrvatska je pokazala i dokazala da može štititi vanjsku granicu u skladu s najvišim europskim standardima, a ovom odlukom to formalno priznaje i Europski parlament', rekao je Ressler.

Podsjetimo, zastupnik Paulo Rangel iz redova Pučana nadležan za izradu nacrta početkom listopada posjetio je Hrvatsku prilikom čega se uvjerio o visokoj razini pripremljenosti Hrvatske policije, uz pozitivne dojmove nakon posjeta policijskoj postaji u Cetingradu, Prihvatilištu za tražitelje azila u Zagrebu, i razgovora s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem te potpredsjednikom i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

Očekuje se kako će nacrt Izvješća zastupnici u Europskom parlamentu većinski podržati na plenarnoj sjednici u Bruxellesu početkom studenoga, nakon čega Vijeće za unutarnje poslove donosi konačnu odluku o hrvatskom ulasku u Schengen.

Vaša reakcija na temu