Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP REZULTATI ROADPOL AKCIJE Alkohol i droge u cestovnom prometu

REZULTATI ROADPOL AKCIJE Alkohol i droge u cestovnom prometu

U 24 sata ukupno je kontrolirano 5.709 vozila, pri čemu je zabilježeno 307 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 10 pod utjecajem droga

U 24 sata ukupno je kontrolirano 5.709 vozila, pri čemu je zabilježeno 307 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 10 pod utjecajem droga, javljaju iz MUP-a.

Dana 19. lipnja od 7 sati pa do 7 sati 20. lipnja 2021. godine na području Republike Hrvatske proveden je ROADPOL-ov 24-satni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu. Sve policijske uprave u nadzor su uključile maksimalan broj policijskih službenika te tehniku i opremu za utvrđivanje alkoholiziranosti i vožnje pod utjecajem nezakonitih droga i opojnih sredstava.

U 24 sata ukupno je kontrolirano 5.709 vozila, pri čemu je zabilježeno 307 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 10 pod utjecajem droga.

Rekorder po alkoholiziranosti bio je 39 godišnji vozač bicikla na području PU koprivničko-križevačke, kojem je izmjereno 4,11 g/kg alkohola u organizmu.

Rekorder iz Policijske uprave požeško-slavonske imao je 2,17 g/kg alkohola u organizmu te je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Nadzor se provodio na lokacijama koje su građani prijavili preko internetskih stranica svojih policijskih uprava. Osim lokacija koje su prijavili građani, policija je temeljem statističko-analitičkih pokazatelja i vlastite prosudbe, popis mjesta za provođenje nadzora dodatno povećala.

Ova ROADPOL-ova akcija održana je po prvi puta, u njoj su sudjelovale države članice, a zbirni rezultati bit će objavljeni naknadno na internetskoj stranici ROADPOL-a.

Osim represivnog, akcija 24-satnog nadzora svojim medijskim najavama i praćenjem te objavom rezultata, ima za cilj potaknuti sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te ukazati na činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama.

Vaša reakcija na temu