Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Robert Pauletić: Svakako treba pogledati 'Generala', medijski zlikovci neke događaje iz filma namjerno nikad ne spominju

Robert Pauletić: Svakako treba pogledati 'Generala', medijski zlikovci neke događaje iz filma namjerno nikad ne spominju

Dobro je da uopće ima ko napravit film s tematikom iz Domovinskog rata

Robert Pauletić je na Facebooku komentirao film General ovim riječima:

- Pogleda san 'Generala' i zapamtija jednu od zadnjih rečenica: 'Hrvatska će postojat dok se budemo sićali ove naše boli'. S obzirom na to da se mi očito svega slabo sićamo (a u našim medijima imamo i one koji su plaćeni da nam to sićanje zatiru), nije ni čudo da General nije dobija Zlatnu arenu, nego ju je dobija ko je već dobija. Film je inače korektno napravljen. 'Tanji' dio su mi priče o generalovim ljubavnim vezama, puno bolji dio filma je onaj ratni.

Naježija san se na scenu kad generalu Gotovini pokazuju slike naših redarstvenika kojima su u Borovu Selu Šoškočanin i njegovi krvnici naživo kopali oči prije nego šta su ih zaklali. Te iste užasne fotografije vidija san i ja 1991., nekoliko dana nakon šta su nastale, i strahovito su me ogorčile. Interesantno, neki naši ovdašnji medijski zlikovci (s jugopredznakom) nikad i nikako da taj događaj spomenu, a o nekim 'kontrasituacijama' desetljećima kriješte ka papagaji. Ništa čudno. Scene bitaka u filmu možda nisu ka u Hollywoodu, ali su vrlo dobre (posebno prema kraju filma), glumci odlični (naročito Goran Višnjić, Tarik Filipović, Borko Perić).

Na kraju je još poručio:

- Svakako pogledat 'Generala'. Kako stoje stvari u našoj jadnoj filmskoj industriji, jadnoj filmskoj kritici i u našim jadnim medijima, dobro je da uopće ima ko napravit film s tematikom iz Domovinskog rata. Zato: hvala za Generala!

Vaša reakcija na temu