Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RUSI OŠTRO PROZVALI HRVATSKU 'Neutemeljene optužbe na Putinov račun apsolutno su neprihvatljive'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

RUSI OŠTRO PROZVALI HRVATSKU 'Neutemeljene optužbe na Putinov račun apsolutno su neprihvatljive'

Revoltirani su zbog izjava ministra Grlića Radmana

Iz Ruskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj oglasili su se priopćenjem na temu izjava ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana. Uputili su oštre kritike.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Moskva je skrenula pozornost na izjave hrvatskog ministra upućene Rusiji i njezinom rukovodstvu, koje on je progovorio 23. ožujka 2022. u emisiji 'A sada Vlada' na Hrvatskoj radioteleviziji.

Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe šefa hrvatskog resora za vanjsku politiku na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljive. Također je potpuno nedopustivo kvalificirati kao 'režim' legalno izabrane vlasti Ruske Federacije i javno govoriti o poželjnosti njihove smjene što skorije.

Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan prosvjed Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina. Pozvali smo Zagreb da nastavi s održavanjem izgleda kako bi se izbjegle negativne posljedice za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske. Također smatramo potrebnim pridržavati se općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona.'

Vaša reakcija na temu