SAMO POZITIVA Plenković hvalio novi terminal zračne luke u Splitu, o ministrima nije htio

SAMO POZITIVA Plenković hvalio novi terminal zračne luke u Splitu, o ministrima nije htio

Protokol Andreja Plenkovića pitao je novinare kakva pitanja misle postavljati

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas u pratnji nekoliko nekompromitiranih ministara boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nakon Trilja, a prije Hvara, našao je vremena da prisustvuje otvaranju novog terminala splitske zračne luke vrijednog 450 milijuna kuna. 

'Veliko zadovoljstvo mi je biti danas ovdje. Želim izraziti zadovoljstvo što je dovršen projekt obnove i proširenja splitske zračne luke. To je jedna od naših najvažnijih i najfrekventnijih zračnih luka koja je prošle godine zabilježila promet veći od 3,1 milijuna putnika. Ovo je izrazito vrijedan projekt unaprjeđenja infrastrukture zračnih luka u RH. Nije ovo jedina. Recentno smo otvorili i zračnu luku Zagreb i zračnu luku Dubrovnik, ulaže se u zračnu luku Zadar. Ide se s novim investicijama u zračne luke na Braču i Lošinju. Hrvatska prometna infrastruktura u zračnim lukama dobiva novu kvalitetu. Ovaj projekt je posebno značajan. Financirao se iz vlastitih sredstava zračne luke i kredita HBOR-a, izvođači radova su bile hrvatske kompanije. Započeto i dovršeno u mandatu ove Vlade. Kapacitet se širi, očekuje se promet od preko 3,3 milijuna putnika u ovoj godini. Nova kvaliteta, čestitke arhitektu i svim izvođačima. Ovaj projekt je bio dugo i pažljivo pripreman. Dat će novu dimenziju Splitu i Splitsko-dalmatinskoj Županiji i Dalmaciji. Omogućit će kvalitetniji protok putnika. Ovo je veliki korak naprijed za zračni promet', konstatirao je Plenković. 

Ljudi iz njegovog protokola pitali su novinare što misle pitati. Očekivano, najveće zanimanje bilo je za policijsku akciju rasvjetljavanja poslova kompanija povezanih s bivšim ministrom uprave Lovrom Kuščevićem, a vjerojatno bi i teško izbjegao pitanja o novoj aferi ministra državne imovine Gorana Marića. Da li zbog toga ili nečeg drugog, Plenković je nakon govora o zračnoj luci odlučio kako neće odgovarati na novinarska pitanja. Nije iznenađenje, jer se i sam žalio kako mediji stalno jašu po aferama njegovih ministara, a slabo ili nikako se govori o pozitivnim stvarima koje je napravila hrvatska Vlada. 

Lukša Novak, direktor Zračne luke Split, najavio je kako ove godine očekuju daljnje povećanje broja putnika. 

'Hvala predsjedniku Vlade na podršci i što je u zgusnutom rasporedu izdvojio vrijeme za dolazak. Ovo je jedinstveni povijesni događaj, ne samo za zračnu luku Split, već i cijeli zračni promet u Hrvatskoj. Ovo je izvanredno arhitektonsko djelo, mislim da ćemo se svi skupa s njim ponositi. Ove godine očekujemo povećanje prometa od osam posto. Promet teče normalno, danas imamo 30 tisuća putnika, ovaj mjesec 700 tisuća putnika', kazao je Novak. 

Ministar prometa Oleg Butković istaknuo je kako nije bilo nikakvih problema oko uređenja nove zgrade putničkog terminala na Resniku. 

'Drago mi je da smo danas ovdje. Da nakon Dubrovnika i Zagreba otvaramo Split, iza Zagreba najveću zračnu luku u Hrvatskoj. Hvala Upravi koja je dobro pripremila projekt. Ovo ovdje je zaista bilo dosta dobro, nismo imali nikakvih problema. Nastavljamo dalje s velikim infrastrukturnim projektima, vrijednost je oko 20 milijardi kuna, uglavnom iz europskih fondova. Radujem se da ćemo krenuti vrlo brzo u rasplet oko Omiša, za koji dan ćemo potpisati ugovor. Prometni projekti idu dalje na dobrobit grada Splita i cijele županije', kazao je Butković. 


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48372, "");
Pregledaj komentare