Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 SDP-ovka: Vozač hitne me pokušao silovati kad sam bila studentica

SDP-ovka: Vozač hitne me pokušao silovati kad sam bila studentica

Kazala je da joj tada nije palo na pamet nikome reći što se dogodilo

Na SDP-ovoj konferenciji za medije na temu 'Zaštitimo žene žrtve nasilja!' zastupnica Barbara Antolić Vupora otkrila je i vlastito mučno iskustvo koje je doživjela u vozilu hitne pomoći.

Barbara Antolić Vupora rekla je nakon konferencije za N1, kako o tom mučnom, strašnom iskustvu dosad nije nikome govorila.

- Kao mnoge žene, i ja sam bila žrtva kaznenog djela, kao studentica, prije oko 35 godina. Nikad nisam o tome govorila čak ni obitelji. U vozilu Hitne pomoći, vozač me pokušao silovati. Bila sam u polusvjesnom stanju i obranila sam se. Odustao je, završila sam u bolnici tada. Nije mi palo na pamet reći to tada nikome. Danas sam to rekla jer želim se nastaviti na grudu snijegu koju su ta silna svjedočenja proizvela - rekla je u razgovoru za N1.

SDP je na presici zatražio da se zakonski rok od tri mjeseca za prijavu seksualnog napastovanja izmijeni odmah.

Nakon što se nedavno počelo odmotavati klupko mučnih ispovijesti žrtava seksualnog zlostavljanja, silovanja i uznemiravanja u regionalnom 'Me too' pokretu, u Hrvatskoj je na vidjelo izašlo preko 30 slučajeva spolnog uznemiravanja, više nego što ih se inače prijavi u godinu dana.

Vaša reakcija na temu