Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay.com Šef Janafa će uskoro dobiti otkaz?

Šef Janafa će uskoro dobiti otkaz?

Barišić o ostavci ne pomišlja

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević otkazom će platiti aferu u toj javnoj tvrtki, doznaje Dnevnik Nove TV. Vlada će na sljedećoj sjednici predložiti njegovo razrješenje Nadzornom odboru Janafa.

'Poduzet će se svi nužni potezi da društvo funkcionira te će u zakonskoj proceduri biti imenovan novi predsjednik Uprave', rekao je izvor iz vlade za Dnevnik Nove TV.

Janaf bi sljedećih pola godine mogao voditi vršitelj dužnosti predsjednika Uprave, a novi natječaj išao bi nakon toga. Druga opcija je novi natječaj odmah.

Kovačeviću, koji je u istražnom zatvoru u Remetincu, sinoć su se pridružili gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić.

Iako je Grgić svoju ostavku potvrdio jučer, ostaje pitanje kada će biti dostavljena Gradu, koji zasad vode zamjenici. Oni će sutra održati sastanak na kojem će odlučiti o daljnjem funkcioniranju.

S druge strane, Barišić o ostavci ne pomišlja, a u stranci je i ne očekuju. Mijenjat će ga Ervin Kolarec, također iz HDZ-a.

'Ovlaštenje za zamjenu gradonačelnika u njegovoj odsutnosti ima zamjenik Kolarec i mogu u svakom slučaju potvrditi da će građani normalno moći ostvariti sve svoje usluge, a da će se započeti projekti za razvoj grada nastaviti', poručila je Elizabeta Stipetić iz Barišićevog ureda.

Vaša reakcija na temu