Foto: Screenshot ŠEF RADNIKA KOJI SU STRADALI U NESREĆI: Čuju se jauci, jedna žena mi kaže, 'Gazda zovite Hitnu. Pobrao nas je kamion, ima i poginulih'

ŠEF RADNIKA KOJI SU STRADALI U NESREĆI: Čuju se jauci, jedna žena mi kaže, 'Gazda zovite Hitnu. Pobrao nas je kamion, ima i poginulih'

Petero ozlijeđenih prebačeno je u tri zagrebačke bolnice

Jutros je na autocesti A1 došlo do teške prometne nesreće u kojoj su život izgubile četiri osobe, a petero ih je ozlijeđeno.

U nesreći koja se dogodila na 19. kilometru autoceste Zagreb-Split, iza odmorišta Desinec u smjeru Karlovca, sudjelovali su šleper i kombi hrvatskih registarskih oznaka.

Poginula su dva muškarca i dvije žene, neslužbeno se doznaje. Najmlađa poginula osoba imala je 28 godina.

Promet autocestom A1 bio je u prekidu gotovo šest sati.

Tragičnom događaju telefonom je svjedočio i šef radnika koji su stradali u nesreći.

'Kroz taj razgovor ja vidim da se nešto događa. Za čas čuju se jauci, jedna žena po imenu je Nikolina ja mislim, kaže gazda, tim riječima, gazda dajte hitnu pomoć vozite nas mi smo nastradali evo pobrao nas je kamion ima i poginulih', rekao je Stevo Kovač, vlasnik šumarske tvrtke, prenosi Dnevnik.

'Imali smo problema s vađenjem osoba zato što su tri osobe u kombiju bile prikliještene gdje je trebalo rezati kombi. Jedna osoba je bila pod šleperom tako da nju nismo mogli izvući u isti čas dok nije došla dizalica s kranom", ispričao je Dinko Omričen iz JVP Karlovac.

Petero ozlijeđenih prebačeno je u tri zagrebačke bolnice. U Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica još traje operacija jednog stradalog putnika, dok je stanje drugog za sada stabilno. Ostalih troje putnika prebačeno je u KBC Zagreb i KB Sveti duh te su izvan životne opasnosti.

'Radi se uglavnom o trzajnim ozljedama vrata i nekakvim natučenjima po tijelu bez prijeloma ili bez nekih težih unutarnjih ozljeda', kazao je o stanju ozlijeđenih Zoran Krstonijević, voditelj hitne kirurške službe KB-a Sveti duh.

'Jedan mlađi pacijent ima teže ozlijede, drugi pacijent ima lakše. Oba su za sad hemodinamski stabilna, u kontaktu, oba će biti hospitalizirana', kazala je dr. med. Dubravka Mišić-Mužina iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(80922, "");
Pregledaj komentare