Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot/N1 ŠEFICA KRIZNOG STOŽERA Vidjela sam da žena šeće psa po livadi i ima masku, to nema smisla

ŠEFICA KRIZNOG STOŽERA Vidjela sam da žena šeće psa po livadi i ima masku, to nema smisla

Maja Grba-Bujević misli da još nismo na vrhuncu zaraze

Šefica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević jutros je na HRT-u kazala da je teško reći jesmo li na vrhuncu zaraze.

- Teško je reći jesmo li na vrhuncu zaraze. Ja bih rekla da još nismo, ali mi se čini da idemo u dobrom pravcu. Ako ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom, trebate se javiti obiteljskom doktoru telefonom. On će vas uputiti dalje, vjerojatno u naše COVID ambulante gdje će vas ispitati. Testiranja ako su potrebna već radimo u tim ambulantama - rekla je Grba-Bujević što učiniti ako ste bili u kontaktu s nekim ili imate simptome.

Kazala je kako je ovo opasna stvar, epidemija i da nema mjesta za kršenje mjera koje su uvedene za dobro svih nas.

- Ako su neki bili u kontaktu s više ljudi, odjeću neka ne unose u stan, u zatvoreni prostor, obuća također ne smije ući u kuću. Što se tiče hrane, nema neke velike potrebe, nemojte pretjerivati i stavljati hranu recimo u mikrovalnu. Maskice, ok, ako se dobro osjećate s tim. Ima pacijenata koji moraju ići na terapije u bolnicu, neka ti ljudi nose maskice. Vidjela sam da žena šeće psa s maskom na licu, to stvarno nema smisla - savjetovala je doktorica Grba-Bujević.

Rekla je da su jučerašnjim podacima bili zadovoljni.

- Bilo je 12 više oporavljenih nego dan ranije, nismo imali niti najgorih ishoda, što jako veseli. Mislimo da smo jučerašnji dan epidemiološki proveli jako dobro - rekla je. 

Smatra da smo na dobrom putu ako ćemo se i dalje pridržavati mjera.

Vaša reakcija na temu