Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Sever: Sindikati nisu dali privolu za rezanje plaća u javnom sektoru

Sever: Sindikati nisu dali privolu za rezanje plaća u javnom sektoru

Nakon trosatnog sastanka Gospodarsko - socijalnog vijeća

Više od 3 sata intenzivno se radilo i na nepopularnim mjerama. U Banskim dvorima premijer je sazvao članove Gospodarsko- socijalnog vijeća. Sindikati i poslodavci - na potpuno su suprotnim stranama - a prema izjavama prije sastanka sindikati ne žele popustiti, donosi RTL kroz razgovor s predsjednikom Nezavisnog hrvatskog sindikata Krešimirom Severom

Na pitanje je li na sastanku bilo rezanje plaća u javnom sektoru, Sever je rekao:

'Oko plaća se nije ništa izravno govorilo. Nitko ništa od nas nije konkretno tražio. Njihova želja je bila otvoriti razgovore o trenutnoj situaciji.svemu. Niti smo dali privolu oko toga, niti smo mogli dati', jasno će Sever,

A na pitanje da li se ta mjera, dakle rezanje plaća u javnom sektoru, ipak očekuje, Sever kaže:

'Teško je reći do koje mjere i gdje ima prostora za solidarnost. Puno ljudi je angažirano na poslovima oko ove situacije s koronavirusom. Na kome bi se to slomilo mi ne znamo. Teško je uprijeti prstom kome bi se i koliko trebalo uzeti', jasno će i dodao:

'Prostora za rezove ne vidimo niti nam je netko to pokazao. Govorili smo o projekcijama proračuna. Iz projekcija se može isčitati da je stanje teško. U ovom trenutku ne treba biti ništa na stolu, ali jednako tako, sutra može biti sve na stolu', poručio je Krešimir Sever u razgovoru za RTL.

Vaša reakcija na temu