Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sindikati policije prijete štrajkom i najavljuju kaos na granici

Sindikati policije prijete štrajkom i najavljuju kaos na granici

Naši određeni sindikati to nisu uspjeli dogovoriti i stvarno smo frustrirani što se tiče dogovora oko podizanja koeficijenta policijskim službenicima, rekao je Tomislav Teri

Nakon što je završen štrajk učitelja koji je trajao dulje od mjesec dana, Hrvatsku po svemu sudeći čeka novi štrajk i to policije, a akcije su najavili i liječnici. No, prvi koji su se nakon učitelja odlučili pobuniti su policajci. Sindikati se žale da su policajci najpotplaćenija radna snaga u javnim pa i u državnim službama. Navode kako policajac s 20 godina staža nema ni 6000 kuna plaću s dodacima. Spremni su, poručuju iz sindikata, na sve, a u Hrvatskoj će tada, tvrde u policijskim sindikatima, u kratkom roku stvoriti kaos.

Naime, predsjednik Općeg sindikata MUP-a Tomislav Teri rekao je da štrajkom mogu napraviti puno toga, dok je šef sindikata policije Dubravko Jagić naglasio da u roku 24 sata mogu napraviti kaos u državi, i da im to uopće nije nikakav problem, piše Index. 

- Prije svega mi želimo uspostaviti komunikaciju s predstavnicima Vlade i za sve policijske službenike staviti koeficijent 1,0. Policijski službenik koji radi na terenu u migrantskoj krizi ima plaću od 4200 kuna do 4800 kuna, ovisno o tome radi li vikendom i blagdanom. To je minimalno i stavljeni smo na marginu što se tiče policijske plaće. Ne znam kako policijski službenik može preživjeti od mjeseca do mjeseca - rekao je Teri i dodao kako vježbenik prima 0,85 posto plaće policijskog službenika.

- To je oko 3900 kuna - dodao je i kazao da policajci imaju najmanje koeficijente u državnoj službi.

Kaže da je frustriran i ljutit, a da nas u slučaju štrajka čeka kaos.

- Frustriran sam i ljutit kad vidimo da su profesori svojim sindikatom koji je odradio jako dobar posao uspjeli naći određenu mjeru da se njima povisi traženo. Naši određeni sindikati to nisu uspjeli dogovoriti i stvarno smo frustrirani što se tiče dogovora oko podizanja koeficijenta policijskim službenicima - kaže Teri.

Najavljuje da štrajk mogu organizirati u roku 24 sata. 

- Vani će onda doslovce biti kaos. Zamislite da su na granici kolone više od 10 kilometara, zamislite kako će izgledati migrantske rute, a na granici imamo više od 6500 policajaca. U tom periodu će se povećati i broj kaznenih djela i prekršaja na cestama. Može nastati veliki kaos ako se ne postigne dogovor vlade i sindikata - poručio je Teri.

Vaša reakcija na temu