Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MORH SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: Piloti vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem

SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: Piloti vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem

Policija je pretragom njihovih domova pronašla i veću količinu vojnog streljiva

Novi skandal izbio je u hrvatskoj vojsci. Trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, doznaje Dnevnik Nove TV.  

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem, a policija je pretragom njihovih domova pronašla i veću količinu vojnog streljiva. Trojica pilota su bili iskusni instruktori letenja. Prošli su kontrolu, a švercera vjerojatno nitko nije pitao za dokumente. Švercera oružjem su prevozili dok su bili na dužnosti, u sklopu svojih planiranih vojnih zadaća. 

Uz to, švercera su prerušili. On je u vojnu bazu, a onda i u helikopter ušao u odori vojnog pilota. 

- Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak - kazao je brigadni general Mato Mikić, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

- Ovo je izolirani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo poduzimati mjere da spriječimo takve slučajeve - dodao je Mikić za Novu TV. 

Vaša reakcija na temu