Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŠKORO PREDSTAVLJA POJAČANJA Pridružili su mu se bivši članovi Mosta

ŠKORO PREDSTAVLJA POJAČANJA Pridružili su mu se bivši članovi Mosta

Radi se Slavenu Dobroviću, Ružici Vukovac i Vladi Mariću

Miroslav Škoro danas će na pres konferenciji predstaviti tri nova pojačanja - sve bivše članove Mosta. Radi se Slavenu Dobroviću, Ružici Vukovac i Vladi Mariću.

- Nakon tri godine u oporbi, poslije nekih dobrih i loših faza, Most se u upravljačkom smislu usko sveo na predsjednika i tajnika uz snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga. Ako se vodstvo okruži isključivo ljudima koji o njima ovise, isključujući mogućnost čuti drugačiju, kritičnu misao, teško je ići naprijed - naveo je među ostalim Slaven Dobrović u otvorenom pismu prije dva tjedna.

Mostu zamjera da 'kao da su odustali od inzistiranja na općem dobru, kao kriteriju i podlozi za okupljanje i zajednički rad'.

- Prekid pregovora s Domovinskim pokretom i način na koji su pregovori prekinuti, posebno kada znamo koliko ovaj savez za Hrvatsku danas znači, jako puno govori. I na kraju Most se sveo na dobro poznatu trojicu uz vidljiv izostanak nacionalne reprezentativnosti. Na to je valjda i mislio politički tajnik kad je u prijelomnom videu najavio osvajanje tri mandata - navodi Dobrović koji je bio i ministar zaštite okoliša i energetike u vladi HDZ-a i Mosta.

Vukovac je u mailu vodstvu stranke objasnila kako nije uspjela u provedbi Mostovog programa namijenjenog poljoprivredi. 

- Očito nedovoljnim angažmanom nisam uspjela nametnuti temu upropaštene Slavonije, iseljenog ruralnog prostora, ogoljenih egzistencija malih ljudi - napisala je Vukovac između ostalog u mailu. 

Dala je ostavku na članstvo u Glavnom odboru stranke. Bilo je to 19. svibnja. Nakon što je Most postao najveće iznenađenje izbora 2015. godine, Vukovac je bila jedno od njihovih najeksponiranijih imena. Slavonska političarka svakodnevno se pojavljivala u medijima, a u to vrijeme izazvala je pravi skandal kad se otkrilo da je ona bila ta koja je slučajno čula planove SDP-ovaca za razbijanje Mosta. Tih je dana slovila i kao izgledna kandidatkinja za ministricu poljoprivrede, no to mjesto neće dobiti. Formirana je neslavna koalicija ili suradnja, kako tko već želi nazvati savez Mosta i HDZ-a, a Ružica Vukovac pomalo se izgubila iz fokusa javnosti.

Iako nije postala ministrica, Vukovac je bila zastupnica 8. saziva Sabora. No nakon izbora 2016. godine izgubila se iz Sabora i praktički nestala iz javnosti.

Vlado Marić, umirovljeni specijalac, u svom pismu vodstvu stranke bio je puno kritičniji. Rekao je da već danima ne može doći do Petrova kojeg je, kako piše, više puta zvao, piše Index.

Vaša reakcija na temu