Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube SRP oštro osudio sve izraelske vlasti: 'Činili su ono što su i sami doživljavali u Drugom svjetskom ratu'

SRP oštro osudio sve izraelske vlasti: 'Činili su ono što su i sami doživljavali u Drugom svjetskom ratu'

Poziva na hitno zaustavljanje ratnih operacija

Povodom najnovijeg žestokog sukoba Izraela i palestinskih vojnih snaga, koji nažalost ima dugu i kompleksnu povijest, Socijalistička radnička partija Hrvatske uputila je priopćenje kojim poziva zaraćene strane da u interesu zaštite ljudskih života smjesta prekinu neprijateljstva i sjednu za pregovarački stol kako bi pronašli rješenja uspostave pravednog mira za obije strane kao garanta mirnog suživota njihove današnje, ali i budućih generacija te da se, kako su naveli iz stranke, jedna neuralgična točka trajno ukloni s vojno-političke karte svijeta.

'SRP najoštrije osuđuje sve izraelske vlasti do sada, koje od svog  osnutka kroz protekla desetljeća nisu uspostavili dobrosusjedske odnose s palestinskim narodom, već su, kao miljenici zapada stvorivši iznimnu vojnu dominaciju, fašističkim terorom, ubijanjem, protjerivanjem palestinskog naroda sa drevnih ognjišta zatvarajući ga žicom, zidovima i vojskom u sve manji životni prostor, činili upravo ono što su i sami doživljavali kao narod u ne tako davnoj prošlosti postajući simboli genocida i nehumanog stradanja od fašista u Drugom svjetskom ratu', poručuju predstavnici stranke.

Kao programska slijednica politike Pokreta nesvrstanih zemalja, koja  na svojim transparentima nosi poruke mira i miroljubive koegzistencije, SRP, nadalje su naveli, pledira za mir i bratsko zajedništvo te sretniju budućnost palestinskog i izraelskog naroda.

Vaša reakcija na temu