Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SRP podržao liječnike: 'Svima je jasno da vlast nije u stanju ispuniti Ustavom zagarantiranu zdravstvenu zaštitu svih građana'

SRP podržao liječnike: 'Svima je jasno da vlast nije u stanju ispuniti Ustavom zagarantiranu zdravstvenu zaštitu svih građana'

Prosvjeduju danas u Zagrebu

Liječnici iz svih krajeva Hrvatske prosvjedovat će danas na Markovu trgu, a socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) izražava punu podršku organizatorima u svim njihovim opravdanim nastojanjima i traženjima.

'Organizatori prosvjeda su zamolili biti pošteđeni od političkih parola sudionika što je potpuno razumljivo jer je katastrofalno stanje zdravstvenog sustava upravo prouzročila neodgovorna politika, ali među nama ima mnogo onih koji nisu na strani takve politike. Sjetimo se samo 'omraženog' socijalističkog sustava, čije je zdravstvo današnjem ostavilo u naslijeđe brojne zdravstvene i farmaceutske ustanove, neke i svjetskog značaja, u kojem nije bilo priziva savjesti, ni lista čekanja, ni dopunskog osiguranja, ni odljeva kadrova u inozemstvo, a koje već desetljećima vladajuća garnitura sustavno privatizacijom i amerikanizacijom zdravstva nije u stanju održavati u funkciji, popuniti bolničke kapacitete medicinskim osobljem i osigurati zdravstvenu zaštitu svim našim građanima ma gdje oni živjeli u našoj zemlji.

Sada je već svima potpuno jasno da vlast nije u stanju ispuniti Ustavom zagarantiranu zdravstvenu zaštitu svih naših građana!', poručio je Roko Adorić u ime SRP-a.

Vaša reakcija na temu