Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SRP se protivi angažiranju Oružanih snaga RH u obučavanju ukrajinskih vojnika

SRP se protivi angažiranju Oružanih snaga RH u obučavanju ukrajinskih vojnika

'I bez toga smo prekomjerno uključeni u ukrajinsko-ruski sukob'

Socijalistička radnička partija Hrvatske -SRP, 'koja je programski protivna članstvu RH u imperijalističkom NATO savezu', oštro se suprotstavlja namjeri Vlade RH o bilo kakvom sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga RH u NATO aktivnosti za potporu Ukrajini, što je nedavno i sam predsjednik RH Zoran Milanović izjavio.

'Hrvatska je i bez toga, protivno svojim interesima već prekomjerno uključena u Ukrajinsko - Ruski sukob, za račun svojih vazalnih gospodara, što je rezultiralo uvrštenjem Hrvatske na listu 46 neprijatelja Rusije, a što u vojnoj terminologiji znači da je Hrvatska u slučaju radikalnije eskalacije, potencijalna meta u sukobu, koji nije započela i nije u njenom interesu.

NATO savez je u ovom sukobu svojim aktivnim angažmanom na strani Ukrajine već uvučen u rat, a svaki angažman vojske RH bi se tumačilo kao izravno učešće u ratu, što može ugroziti sigurnost zemlje i  interese naših građana.
 
U proteklom stoljeću vojne jedinice iz Hrvatske su dva puta ratovale na ruskom frontu, pri čemu su prolile more krvi za račun svojih zavojevača. Recentni događaji govore da hrvatske elite nisu iz tih lekcija izvukle nikakvu pouku', poručuju iz SRP-a.

Vaša reakcija na temu