Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Štrajk u školama se nastavlja, a uključuju se i fakulteti

Štrajk u školama se nastavlja, a uključuju se i fakulteti

U ponedjeljak neće biti nastave u Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarskoj županiji

Cirkularni štrajk u prosvjeti nastavlja se i dalje, a Veliko vijeće Sindikata znanosti donijelo je odluku o ulasku u štrajk. Razlozi su identični onima koje ističu prosvjetni radnici u osnovnim i srednjim školama. Tražit će ujednačavanje plaća u sektoru znanosti i visokog obrazovanja, prije svega nenastavnog osoblja, javlja HRT.

-Mi smo dakle najavili štrajk što znači da moramo proći proces mirenja. Tek nakon toga, ako ne dođe do dogovora, krećemo u štrajk. Tek ćemo tada dogovoriti termin i modalitete štrajka - objasnio je prof. dr. sc. Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti.

U Splitsko-dalmatinskoj, Varaždinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Međimurskoj županiji u petak je u štrajku bilo 88,17 posto zaposlenih u srednjim školama i 89,65 posto zaposlenih u osnovnim školama, a štrajk se nastavlja u ponedjeljak u u Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Virovitičko-podravskoj, Koprivničko-križevačkoj i Bjelovarskoj županiji.

Vaša reakcija na temu