Foto: Pixabay.com ŠTRAJK U ŠKOLAMA Sutra nema nastave u četiri hrvatske županije, dvije su u Dalmaciji

ŠTRAJK U ŠKOLAMA Sutra nema nastave u četiri hrvatske županije, dvije su u Dalmaciji

Sutra će se znati u kojim županijama će se štrajkati u ponedjeljak

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja poručio je kako sa štrajkom nastavljaju i sutra. Pojasnili su da nastave neće biti u osnovnim i srednjim školama na području četiri županije:  Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj.

- Svaki dan ćemo objavljivati koje će škole štrajkati sutra. To je novina u RH, nismo mi to izmislili, nismo tako kreativni, ali iskustva smo pronašli u europskim i svjetskim sindikatima. Vani znaju štrajkati javne službe tako. Mi smo ovo smislili kao stalni pritisak, a tako da učinimo najmanju štetu onima koji su najmanje krivi. Mi ćemo proći 10 dana cirkularnog štrajka. U 10 dana učenici neće imati dva dana nastavu. Imat će time zorni prikaz građanskog odgoja - rekao je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja istaknula je da štrajk više nije pitanje materijalne potplaćenosti, već pitanje borbe za vlastito dostojanstvo. 

- Nastavimo hrabro dalje. Mi ćemo svaki dan u ovom štrajku pokazivati koliko je sustav važan. Danas želim zahvaliti svim roditeljima u RH, koji su upravo velikom ogromnom podrškom već od jučer krenuli davati podršku. Roditelji veliko vam hvala - kazala je Šprem.

Iz pristiglih podataka o sudjelovanju u štrajku iz 331 od 380 podružnica u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod današnjem štrajku se odazvalo 81,36 posto članstva u ustanovama i 75,69 posto članstva u srednjim školama.

- Sutra je drugi dan štrajka. Mi smo odlučili da sutra štrajkaju 4 županije na dijametralno suprotnim krajevima RH: Splitsko.dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska županija. U tim županijama će štrajkati sve srednje i osnove škole. Kako će biti u ponedjeljak, znat će se sutra - zaključio je Mihalinec.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(52516, "");
Pregledaj komentare