SUD: PRANIĆ JE DAO OTKAZ PO ZAKONU 'Od budućeg ministra uprave očekujem jednaku odlučnost, vrijeme je za rezove'

SUD: PRANIĆ JE DAO OTKAZ PO ZAKONU 'Od budućeg ministra uprave očekujem jednaku odlučnost, vrijeme je za rezove'

Gradonačelnik Vrgorca je podsjetio da privatnom sektoru nedostaje radne snage

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić je otkrio da je sud jučer potvrdio još jedno zakonsko otkazivanje ugovora o radu. Rekao je da mu je žao što je do otkaza došlo, ali da nisu mogli tolerirati kršenje pravilnika i financirati višak administracije.

- Kad su nam građani dali povjerenje, dočekao nas je kaos u dječjem vrtiću. Nismo imali pedagoga ili stručne osobe, ali imali smo višak administracije. Uveli smo red. Sada nemamo administraciju zbog racionalizacije, ali imamo stručno osoblje za djecu - rekao je Pranić.

Još je dodao:

-  Prozivani smo da smo protuzakonito otpustili višak djelatnika iz administracije koji su inače zaposleni protivno Pedagoškom standardu. Jučer je došla još jedna prvostupanjska sudska presuda za jedno administrativno radno mjesto koje smo ukinuli. Prethodno smo dobili druge sporove. Sud kaže da smo sve proveli po zakonu. Nakon racionalizacije administrativnih mjesta, razbili smo i spojili sve urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece. Kada smo prošle godine objavili prve dobivene sporove, ponovno su nas prozvali. Uvijek se nađe neki alibi. Opet će, razumijem. To je tako kada uvodite reda u godine nereda. Idemo dalje... Isti model odlučnosti i uvođenja reda u višak naše javne uprave očekujem od budućeg ministra uprave. Sada je pravo vrijeme odlučnih rezova na državnoj razini, jer privatnom sektoru nedostaje radne snage.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(48364, "");
Pregledaj komentare
29