Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot SUVERENISTI UPOZORAVAJU  Hrvatska će nestati!

SUVERENISTI UPOZORAVAJU Hrvatska će nestati!

Svake godine izgubimo jedan grad veličine Makarske ili Županje, upozorio je Pavliček

U današnjem govoru u Hrvatskom saboru saborski zastupnik Marijan Pavliček ispred Hrvatskih suverenista govorio o demografskoj katastrofi Republike Hrvatske. Istaknuo je da će rezultati popisa stanovništva koje će se provesti u proljeće pokazati da smo po prvi puta u povijesti kao država pali ispod 4 milijuna stanovnika u Republici Hrvatskoj.

- Negativni demografski trendovi prisutni su u Hrvatskoj zadnjih 30 godina. Svake godine izgubimo jedan grad veličine Makarske ili Županje, odnosno veličine 10-15.000 stanovnika, i to samo što se tiče prirodnog prirasta, bez svih onih tisuća ljudi koji napuste Hrvatsku i odu u neke druge zapadnoeuropske zemlje. 1991. godine imali smo 51.829 novorođene djece, prošle godine taj je broj iznosio samo 36.135. Mi smo narod koji nestaje! Sela nam se pretvaraj u salaše, a salaši u pustare - kazao je.

Naglasio je kako je demografija pitanje broj 1 za budućnost Hrvatske! 

- Sve dosadašnje Vlade nisu učinile gotovo ništa po tom ključnom pitanju za Hrvatsku. Aktualna Vlada je čak i ugasila Ministarstvo demografije te time pokazala koliko joj je ova tema bitna. Demografska politika zapravo je prepuštena jedinicama lokalne samouprave što je apsurd. Hrvatski suverenisti i HKS već 7 godina dio su izvršne vlasti u gradu Vukovaru. Grad Vukovar jedini je grad u Hrvatskoj koji upravo zalaganjem HKS- a subvencionira troškove stanovanja obiteljima s troje i više djece. Našim amandmanom na proračun grada Vukovar udvostručene su jednokratne pomoći za novorođenu djecu. No, demografsku politiku treba provoditi državna vlast jer bez istinske demografske strategije Hrvatska će nestati! - zaključio je Pavliček.


Vaša reakcija na temu