Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Shary Reeves from Pixabay TEŠKE OZLJEDE Pijana i bez kacige pala s električnog romobila

TEŠKE OZLJEDE Pijana i bez kacige pala s električnog romobila

Udarila u ivičnjak

Noćas, nešto iza ponoći dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 30-godišnja vozačica električnog romobila.

Žena je upravljala romobilom u središtu Rijeke bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1,21 g/kg te brzinu kretanja romobila nije prilagodila osobinama i stanju ceste pa je prednjim kotačem udarila u uzdignuti ivičnjak nakon čega je pala na tlo zajedno s romobilom.

Pružena joj je liječnička pomoć u KBC-u Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške tjelesne ozljede.

'Osim navedenih prekršaja, vozačica prije stupanja na kolnik ceste koju je namjeravala prijeći nije zaustavila električni romobil i gurala ga kao pješak preko obilježenog pješačkog prijelaza te će biti sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama', priopćila je policija.

'Budući da su električni romobili, kao i ostala prijevozna sredstva, sve prisutniji u prometu, vozače ovih vozila podsjećamo i upozoravamo na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu. 

Posebno izdvajamo:

- svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje

- ​kretati se mogu biciklističkim stazama i nogostupom, a ukoliko ne postoje mogu se koristiti na dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina ograničena na 50 km ili manje i gdje je to dopušteno postavljenim prometnim znakom, i to krećući se što bliže desnom rubu kolnika

- ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha, čime se umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom

- ne smije se voziti više od jedne osobe

- u noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku', stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu