TRAGEDIJA NA AUTOCESTI Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo mladi vojnik

TRAGEDIJA NA AUTOCESTI Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo mladi vojnik

Smrtno je stradao 25-godišnji Josip Perić

Policija je jutros objavila nove detalje tragične nesreća na autocesti A1 kod Draganića u kojoj je poginuo 25-godišnji vojnik iz Virovitice. Bio je u pratnji oklopnih vozila, a stradao je dok je stajao na zaustavnom traku. Kako je policija utvrdila, kamion je skrenuo s vozne trake u zaustavnu te udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjaka koji je stajao uz automobil te u još jedno vozilo.

- Jučer oko 14.15 sati na autocesti A1 kod Draganića dogodila se prometna nesreća. Teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom splitskih registarskih oznaka upravljao je 40-godišnjak te je na 27. kilometru autoceste kod Draganića skrenuo s vozne trake na traku za zaustavljanje vozila u nuždi gdje je udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjaka koji je stajao uz osobni automobil. Nakon toga udario je u još jedan osobni automobil Hrvatske vojske, a koji je zajedno s ostalim vozilima stajao zaustavljen u koloni koja je stajala zbog kvara na jednom od vozila iz kolone. Na mjestu događaja 25-godišnjak je smrtno stradao. Očevidom je rukovodila zamjenica općinske državne odvjetnice uz nazočnost policijskih službenika i službenika vojne policije. Protiv 40-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava, a u cilju utvrđivanja ostalih relevantnih činjenica slijedi daljnje kriminalističko istraživanje - navedeno je u jutrošnjem priopćenju PU karlovačke. 

MORH je izvijestio da je poginuo pripadnik Pukovnije vojne policije, pozornik Josip Perić.

Rođen je 1994. godine u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama. 

Sućut obitelji izrazili su ministar Damir Krstičević i general Mirko Šundov

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(51148, "");
Pregledaj komentare