Troje bliskih suradnika naglo napustilo Kolakušića, otkrili su razloge

Troje bliskih suradnika naglo napustilo Kolakušića, otkrili su razloge

Na konferenciji za novinare se govorilo o razlozima osnivanja nezavisnog Antikorupcijskog pokreta

Povodom osnivanja nezavisne antikorupcijske organizacije Antikorupcijski pokret troje članova liste Mislava Kolakušića za izbore za Europski parlament - Katarina Jukić iz Pule, Marijana Botić iz Zadra i Milan Puharić iz Zagreba - održalo je press konferenciju na kojoj je govorilo o razlozima osnivanja nezavisnog Antikorupcijskog pokreta i načinima njegova djelovanja. Osim njih, javnosti se obratio i Damir Grünbaum, nezavisni vijećnik iz Istre, prenosi N1.

Milan Puharić objasnio je zašto je izašao iz udruge Mislava Kolakušića.

- Prestala je bilo kakva komunikacija s njim, želim mu puno uspjeha u vođenju projekta dalje sa svojim ljudima. Imam svoju tvrtku, pokušat ću pomoći Antikorupcijskom pokretu da ovo društvo učinimo boljim, pravednijim i ugodnim za živjeti - rekao je na konferenciji.

Svoje razloge iznijela je i odvjetnica Katarina Jukić. 

- Mi, nezavisni kandidati na listi, okupili smo se oko zajedničke ideje - nužne promjene u društvu i borba protiv korupcije. Ključna motivacija bila je izlazak na parlamentarne izbore jer su jedino tako moguće promjene u društvu. Naime, zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s Kolakušićem, od nas nije zatražen stručni rad, a smatramo da smo odgovorni prema građanima i da izađemo na parlamentarne izbore - dodala je.

Vijećnik Skupštine Istarske županije Damir Grünbaum istaknuo je da su konferenciju organizirali kako bi najavili djelovanje Antikorupcijskog pokreta. 

- Ova konferencija nije dio hajke na Kolakušića, već najava našeg organiziranja u antikorupcijski pokret - rekao je.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55531, "");
Pregledaj komentare