Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Troje bliskih suradnika naglo napustilo Kolakušića, otkrili su razloge

Troje bliskih suradnika naglo napustilo Kolakušića, otkrili su razloge

Na konferenciji za novinare se govorilo o razlozima osnivanja nezavisnog Antikorupcijskog pokreta

Povodom osnivanja nezavisne antikorupcijske organizacije Antikorupcijski pokret troje članova liste Mislava Kolakušića za izbore za Europski parlament - Katarina Jukić iz Pule, Marijana Botić iz Zadra i Milan Puharić iz Zagreba - održalo je press konferenciju na kojoj je govorilo o razlozima osnivanja nezavisnog Antikorupcijskog pokreta i načinima njegova djelovanja. Osim njih, javnosti se obratio i Damir Grünbaum, nezavisni vijećnik iz Istre, prenosi N1.

Milan Puharić objasnio je zašto je izašao iz udruge Mislava Kolakušića.

- Prestala je bilo kakva komunikacija s njim, želim mu puno uspjeha u vođenju projekta dalje sa svojim ljudima. Imam svoju tvrtku, pokušat ću pomoći Antikorupcijskom pokretu da ovo društvo učinimo boljim, pravednijim i ugodnim za živjeti - rekao je na konferenciji.

Svoje razloge iznijela je i odvjetnica Katarina Jukić. 

- Mi, nezavisni kandidati na listi, okupili smo se oko zajedničke ideje - nužne promjene u društvu i borba protiv korupcije. Ključna motivacija bila je izlazak na parlamentarne izbore jer su jedino tako moguće promjene u društvu. Naime, zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s Kolakušićem, od nas nije zatražen stručni rad, a smatramo da smo odgovorni prema građanima i da izađemo na parlamentarne izbore - dodala je.

Vijećnik Skupštine Istarske županije Damir Grünbaum istaknuo je da su konferenciju organizirali kako bi najavili djelovanje Antikorupcijskog pokreta. 

- Ova konferencija nije dio hajke na Kolakušića, već najava našeg organiziranja u antikorupcijski pokret - rekao je.

Vaša reakcija na temu