Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ministarstvo branitelja U Hrvatsku stiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

U Hrvatsku stiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine

Bit će zbrinute radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije

Danas je u Hrvatsku pristiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine, u čijoj je pratnji devet osoba, članova njihovih obitelji. Ranjene osobe bit će tijekom dana zbrinute u zdravstvenim ustanovama radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije.

'Vjerujemo u uspješnost liječenja i poboljšanje njihovog zdravstvenog stanja te im želimo što brži oporavak', poručili su iz Ministarstva branitelja.

Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj. To uključuje prijem, trijažu, liječenje i rehabilitaciju ranjenih osoba iz Ukrajine.

'S obzirom na naše iskustvo Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje, stručnost i iskustvo s ciljem medicinskog zbrinjavanja ranjenih osoba iz Ukrajine. Provedbom ove aktivnosti Vlada RH nastavlja ustrajno i dosljedno iskazivati potporu ukrajinskom narodu, kako u političkom, diplomatskom, vojnom, tako i u humanitarnim smislu', priopćili su iz Ministarstva branitelja.

Vaša reakcija na temu