Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Istri snimljeni tornado i pijavice, Vakula najavljuje nova nevremena diljem zemlje

U Istri snimljeni tornado i pijavice, Vakula najavljuje nova nevremena diljem zemlje

U Dalmaciji većinom vruće, uz more nakon tople noći, te prevladavajuće sunčano

U središnjem dijelu Istre jučer je snimljena iznimno rijetka pojava - tornado koji je prohujao Žužićima pokraj Tinjana. Rušio je stoljetne hrastove i savio HEP-ov stup, a sreća je da je prošao samo šumskim, nenaseljenim područjem, piše Index

Pokoja pijavica zamijećena je i danas, a hoće li i sljedećih dana biti ovakvih pojava za HRT je komentirao Zoran Vakula.

Do četvrtka slijede malo mirniji dani te mnogima ugodniji od prošlih. Pritom će u utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, ali uz povremeno više oblaka, lokalno može pasti malo kiše, pa i zagrmjeti. Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla, uglavnom u Posavini. Najniža temperatura zraka od 15 do 17, a najviša oko 28.

Svježije jutro nego danas te malo toplije poslijepodne i u središnjoj Hrvatskoj. Ujutro mjestimice magla, a tijekom dana promjenjiva naoblaka iz koje će mjestimične povremene kiše uz mogućnost grmljavine biti osobito uz granicu sa Slovenijom.

Nestabilno i u gorju i na sjevernom Jadranu, osobito u Istri i Gorskome kotaru, a najviše sunčana vremena bit će na udaljenijim otocima. Po nekim nizinama u unutrašnjosti ujutro kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u noći i ujutro ponegdje uz obalu i bura, a prema večeri sve češće jugo. Najniža temperatura zraka od 18 do 23, u gorju oko 12, a najviša od 24 do 27, uz more 28 do 31.

Dalmacija

U Dalmaciji većinom vruće, uz more nakon tople noći, te prevladavajuće sunčano, osobito u unutrašnjosti uz povremeno više oblaka iz kojih je moguća pokoja kišna kap. Nakon noćnog i jutarnjeg burina, danju slab do umjeren vjetar, uglavnom jugozapadni, na jugu i jugoistočni, uz more pretežno malo valovito, temperature oko 26 stupnjeva, dok će ona zraka ujutro biti od 20 do 25, poslijepodne pak od 31 do 33, uz uglavnom suho i barem djelomice sunčano vrijeme.

Najava olujnih nevremena

Ni sredinom tjedna na velikom djelu kopna nema vrućine, ali i dalje ima promjenjive naoblake, u četvrtak i česte kiše, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom. Ponovno će biti i vrlo velika vjerojatnost za lokalna olujna nevremena, i to ne samo u kopnenom području i na sjevernom Jadranu, nego i južnije, gdje su nestabilnosti moguće još i u petak.

Vrućina će posvuda popustiti, ponegdje na jugu nakon 2 tjedna, a ni noći posvuda na sjevernom dijelu neće biti tople. No, u većinom suhu i barem djelomice sunčanu srijedu bit će vruće, uz slabo do umjereno jugo.

Vaša reakcija na temu