Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot HRT U motelu Plitvice u Zagrebu 53 izbjeglice iz Ukrajine
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

U motelu Plitvice u Zagrebu 53 izbjeglice iz Ukrajine

Većinom žene i djeca

Većina izbjeglica nakon što stigne u susjedne zemlje, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumunjsku, nastavlja svoj put prema Zapadu. I dalje stižu i u našu zemlju.

U motelu Plitvice u Zagrebu trenutačno je 53-oje izbjeglica iz Ukrajine, većinom žene i djeca. Crveni križ zasad ima sve što je potrebno za njihovo zbrinjavanje.

- Ja sam evo iznimno sretna da mogu reći, nakon što oni dođu, onaj prvotni šok koji je baš vidan, nakon dan, dva i razgovora s našim terapeutima iz grupa psihosocijalne podrške, mi vidimo da njima ide na bolje. Naravno da to nije savršeno stanje, ali se vidi napredak - rekla je glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić.

- Djeca su zapravo najotpornija na sve ovo, bez obzira, mi imamo najviše suosjećanja s djecom, ali ona se najbolje nose. Kroz igru, kroz radionice, oni se sad tu svi zajedno druže. Ja vidim da je tu jedno veliko društvo postalo - dodala je, javlja HRT.

Vaša reakcija na temu