Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Uredu predsjednika uručeno 151 odlikovanje djelatnicima MUP-a

U Uredu predsjednika uručeno 151 odlikovanje djelatnicima MUP-a

Povodom Dana policije

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, povodom Dana policije i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila koji je 29. rujna, Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu i Spomenicom Domovinskog rata odlikovao je 151 djelatnicu i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Policijska uprava karlovačka - Postaja granične policije Cetingrad, Policijska uprava virovitičko-podravska - Policijska postaja Virovitica te Ivica Perković iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske odlikovani su Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili u iznimnim okolnostima u miru.

Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo u Domovinskom ratu odlikovani su Policijska uprava sisačko-moslavačka - Policijska postaja Glina, Policijska uprava šibensko-kninska - Policijska postaja Drniš, Policijska uprava vukovarsko-srijemska - Policijska postaja Vinkovci te Ivica Premužić.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratio načelnik Postaje granične policije Cetingrad Slavko Živčić te uz zahvalu istaknuo:
'Ovo odlikovanje bit će istaknuto na vidljivom mjestu u policijskoj postaji i služit će kao podsjetnik i sjećanje na hrabrost i odlučnost jedne generacije policijskih službenika i heroja, ali istovremeno i obveza te nit vodilja mladim policijskim službenicima da časno i s ponosom nose policijsku odoru te da uspješno odrađuju službene zadaće po uzoru na svoje prethodnike čija je mladost i požrtvovnost zauvijek utkana u temelje hrvatske države'.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina istaknuo je da je Hrvatska danas među najsigurnijim zemljama svijeta u više kategorija što je doprinos vrijednih policijskih službenika i službenica te svih rodova policije.

'Nastojat ćemo i dalje kao i do sada, bez obzira na kritike koje nam uvijek dobro dođu da još bolje radimo svoj posao, održati ovako povoljno stanje sigurnosti i razvijati se kao i sve moderne europske policije s kojima danas bok uz bok surađujemo', zaključio je glavni ravnatelj policije.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, čestitavši svim prisutnima Dan policije i blagdan svetog Mihovila, istaknuo je važnost zaštite hrvatskih granica te rekao da će policiji davati podršku u tome. Predsjednik Milanović kazao je kako je stanje javne sigurnosti dobro, a za što hrvatska policija u velikoj mjeri zaslužuje čestitku i zahvalu.

Vaša reakcija na temu