Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Iz vrtića nestale tri curice, sat vremena nitko ništa nije primijetio

Iz vrtića nestale tri curice, sat vremena nitko ništa nije primijetio

Sve se dobro završilo

Tri curice same su prošlog tjedna išetale iz Dječjeg vrtića Šumska jagoda na Svetom duhu u Zagrebu. Odgajateljice sat vremena nisu primijetile da su djevojčice nestale te da su izašle iz kruga vrtića na cestu. Curice su izašle iz dvorišta u kojem su se igrale s drugom djecom. Nasreću, sve je završilo bez ozbiljnijih posljedica, a djevojčice je vratila majka jedne od njih. Pozvana je i policija, piše Index

- U Dječjem vrtiću Šumska jagoda došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz. Povjerenstvo za nadzor, koje je u Dječji vrtić Šumska jagoda uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića - poručili su iz Grada Zagreba. 

Novinari Indexa danas nisu uspjeli doći do ravnateljice Dječjeg vrtića Šumska jagoda, a njezina ju je tajnica pravdala sastancima. No, razgovarali su s odgajateljicom iz jednog od Gradskih vrtića koju su pitali kako je moguće da se ovako nešto dogodi. 

- Grupe su pretrpane, u sve se vrtiće upisuje više djece nego što to propisuju pedagoški standardi. Po novome je još bilo da se može upisati i 20 posto više djece. No bez obzira na veliki broj djece koje imamo u grupama, stvarno je čudno da sat vremena nisu primijetili da su nestale tri curice - rekla je odgajateljica iz jednog zagrebačkog gradskog vrtića koja je željela ostati anonimna. 

Vaša reakcija na temu