Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Udario u stado ovaca, sve su poginule

Udario u stado ovaca, sve su poginule

Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 40.000 kuna, prijavljen će biti i vlasnik životinja

U četvrtak u 0.40 sati na području otoka Krka došlo je do prometne nesreće, prilikom koje je 20-godišnji vozač Forda, riječkih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine, vozilom udario u stado ovaca. Spomenute domaće životinje nalazile su se na sredini kolnika te su uslijed jačine udarca uginule. Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 40.000 kuna.

Zbog neprilagođene brzine kretanja navedeni vozač bit će sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dok će 71-godišnji vlasnik domaćih životinja biti prekršajno prijavljen prema članku 119. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (životinje se ne smije se voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora, odnosno vlasnici su dužni poduzeti sve mjere da iste ne izađu na cestu bez nadzora). 

Također, tijekom ovog tjedna na prometnicama PU primorsko-goranske zabilježena su četiri slučajeva istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila. Riječ je o jelenskoj i srnećoj divljači te divljim svinjama. Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka Viškova, Rijeke, Krka i Vrbovskog. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 16.500 kuna.

- U cilju sprječavanja ovakvih događaja, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja posebno na nenaseljenim dijelovima uz prometnice. Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa - izvještava PU primorsko goranska.

Vaša reakcija na temu