Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Uhićen i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić

Uhićen i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić

Jedan je od osumnjičenika u aferi Janaf

Oko 15 sati u Novoj Gradiški je uhićen i SDP-ov gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić. Policija će ga tijekom dana dovesti u sjedište PNUSKOK-a.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić uhićen je ranije kada je sam, nakon odluke o skidanju zastupničkog imuniteta, došao u sjedište policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK). Obojica su osumnjičenici u aferi Janaf.

Uz direktora Janafa Dragana Kovačevića, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uskok je protiv njih zatražio određivanje istražnog zatvora o čemu će odlučivati zagrebački Županijski sud.

Vaša reakcija na temu