Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
USKOK istražuje bivšeg ministra Gorana Marića

USKOK istražuje bivšeg ministra Gorana Marića

Zanima ih zašto je državno zemljište vrijedno 36,5 milijuna kuna prodano tvrtki s godišnjim prihodima od 11.875 kuna

USKOK istražuje Gorana Marića zbog sumnjive prodaje državnog zemljišta, objavio je Telegram koji je i otvorio slučaj Marićeve prodaje državnog zemljišta od 85,6 hektara u Brodskoj Varoši, nadomak Slavonskog Broda, tvrtki Marsonia glas u vlasništvu ministrova prezimenjaka, prijatelja i zemljaka Dragana Marića. Obojica su, naime, rođena u Grudama u Hercegovini, a uz isto prezime, povezuje ih dugogodišnje nogometno prijateljstvo.

Goran Marić je ostavku na dužnost ministra državne imovine podnio 15. srpnja nakon što je objavljena priča o stanu koji je Marić po povoljnim uvjetima dobio od franjevaca, dok je on njima zauzvrat dodijelio državnu imovinu za samostan. 

U slučaju prodaje državnog zemljišta u Brodskoj Varoši, odluka Vlade koja je to omogućila donesena je samo desetak dana prije Marićeve ostavke. Potpisao ju je premijer Andrej Plenković, a u točki V. stoji kako se za njenu provedbu zadužuje Ministarstvo državne imovine te da će ugovor o kupoprodaji u ime Republike Hrvatske potpisati ministar državne imovine. No iako je to bilo još 4. srpnja ove godine, taj ugovor još nije sklopljen, a okolnosti u kojima je proveden natječaj i donesena odluka da se za 36,5 milijuna kuna zemljište proda tvrtki Marsonia glas, sada su predmet USKOK-ovih izvida, piše Telegram. 

Tvrtka Marsonia glas prošle je godine imala ukupni prihod od samo 11.875 kuna i gubitak u poslovanju od 59.216 kuna. Osnivač Marsonia glasa je tvrtka Drinus, čiji je pak direktor Alen Marić, sin Dragana Marića. I ona je gubitaš: u 2017. bila je u minusu od 439.449,28 kuna, a prošle godine gubitak se povećao na 493.678 kuna. Nije stoga jasno kako tvrtka s takvim referencama, za koju Dragan Marić kaže da ima dvoje zaposlenih, može kupiti državno zemljište u iznosu od 36,5 milijuna kuna.

Iz Ministarstva državne imovine su poručili da je nacrt kupoprodajnog ugovora 'dostavljen nadležnom općinskom državnom odvjetništvu kako bi isto dalo mišljenje o pravnoj valjanosti pravnog posla kojim Republika Hrvatska otuđuje nekretnine iz svog vlasništva'.

Vaša reakcija na temu