USUSRET MARTINJU Ovaj vikend se krsti mlado vino, a policija najavljuje pojačane kontrole

USUSRET MARTINJU Ovaj vikend se krsti mlado vino, a policija najavljuje pojačane kontrole

Sudionike u prometu mole da ne sjedaju za upravljač vozila ako su konzumirali alkohol i da poštuju prometna pravila

Na području Hrvatske će se od 8. do 12. studenog održavati narodni običaji krštenja mošta, pa će policija zbog toga na prometnicama poduzimati pojačane aktivnosti u prometu, prvenstveno u cilju sankcioniranja i suzbijanja vožnje pod utjecajem alkohola. 

- Osim na prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, obuhvatit će se i drugi prekršaji, posebno oni koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća s najtežim posljedicama, kao što su nepropisna brzina, korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih sjedalica u vozilima, nekorištenje kaciga na mopedima i motociklima... U provođenje pojačanog nadzora uključen je maksimalno raspoloživ broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u kontroli prometa - poručuju iz policije.

Dodaju kako će se nadzor vozača obavljati na lokacijama koje su se pokazale najugroženijim u pogledu prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Iz PU dubrovačko-neretvanske posebno napominju da se u prvih devet mjeseci ove godine na njihovom području dogodilo 96 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola.

- U tim je nesrećama 16 osoba zadobilo teške tjelesne ozljede, a 44 ih je lakše ozlijeđeno. Stoga molimo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, prvenstveno da ne sjedaju za upravljače vozila ako su prethodno konzumirali alkohol, da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na kolnicima - savjetuju iz dubrovačke policije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53881, "");
Pregledaj komentare
29