Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VARAŽDIN Lokalni čelnik spolno zlostavljao zaposlenice

VARAŽDIN Lokalni čelnik spolno zlostavljao zaposlenice

Podignuta je optužnica

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 66-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenih kaznenih djela bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja na radu.

Optužnicom se tereti 66-godišnjaka, čelnika tijela jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, za kaznena djela bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja koja je počinio nad zaposlenicama kojima je bio šef.

Naime, od lipnja 2018. do srpnja 2020. godine, navodi DORH, u službenim je prostorijama, koristeći svoj položaj, u više navrata tijekom radnog vremena počinio bludnu radnju nad 32-godišnjom zaposlenicom.

Tereti ga se i da je od rujna do studenog 2021. godine, i dalje kao čelnik, spolno uznemiravao drugu, 36-godišnju zaposlenicu kojoj je nadređen i uznemiravao ju na radu čime je narušio njezino zdravlje.

Vaša reakcija na temu