Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP VELIKA AKCIJA POLICIJE I USKOK-a: Pala još jedna zločinačka, uhićenja na splitskom, dubrovačkom i zagrebačkom području

VELIKA AKCIJA POLICIJE I USKOK-a: Pala još jedna zločinačka, uhićenja na splitskom, dubrovačkom i zagrebačkom području

Radi o sumnji zbog utaje više desetaka milijuna kuna poreza

Rano jutros policija je u suradnji s Uskokom započela još jednu veliku akciju uhićenja.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, u akciji je angažirano više od stotinu policijskih službenika koji su, raspoređeni u više timova, u ranim jutarnjim satima pokucali na vrata osumnjičenika na više desetaka lokacija na području Hrvatske.

Večernji piše da policija pretražuje stanove i poslovne prostore osumnjičenika na više lokacija diljem zemlje.

Kako Index doznaje, uhićeno je oko 40 ljudi, najviše iz Zagreba i Splita.

Akcija policije i Uskoka usmjerena je razbijanju poveće skupine osumnjičenika koji se sumnjiče da su u sastavu zločinačkog udruženja organizirali utaje poreza većih razmjera.

Navodno se radi o sumnjama u utaju 50-ak milijuna kuna poreza.

Evo što su službeno priopćili iz MUP-a:

'Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Realizacija je započeta u jutarnjim satima te je na području Policijske uprave zagrebačke, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske uhićeno više desetaka osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a u akciji sudjeluje 180 policijskih službenika'.

Vaša reakcija na temu