Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Je li kraj Milanovićevog govora nadahnut stihovima legendarnog beogradskog benda?

VIDEO Je li kraj Milanovićevog govora nadahnut stihovima legendarnog beogradskog benda?

Obožavateljima grupe EKV zazvonila je rečenica 'Ovo je kuća za nas'

Peti hrvatski predsjednik Zoran Milanović imao je potpuno drukčiju inauguraciju od svih dosadašnjih prethodnika, prvi put nije bila održana na Trgu sv. Marka. Osim toga, na njoj nije bilo ni predsjednika stranaka, diplomata ni predstavnika Crkve. Sličnost s bivšim predsjednicima Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem je to što ni Milanović nije nosio lentu.


U svom govoru je koristio termin 'građanke i građani', a završio je riječima: 

- Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući.

Dok analitičari seciraju svaku rečenicu izgovorenu u prvom govoru, rockere su riječi 'ovo je kuća za nas' odmah asocirale na kultni bend beogradski EKV i pjesmu 'Zemlja'.

'Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude, ovo je kuća za nas, ovo je kuća za svu našu djecu...', stihovi su hita EKV-a.


Teško je ne pomisliti na tu pjesmu, a je li ona dio Milanovića manje je važno, činjenica jest da mu je govor bio na tragu ljubopitljivih rockera, uključivosti, tolerancije i jednakopravnosti...

Vaša reakcija na temu