Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Vidović: Ne želimo biti socijalni slučaj Europe, Hrvatska mora biti promijenjena

Vidović: Ne želimo biti socijalni slučaj Europe, Hrvatska mora biti promijenjena

Pozvao građane da izađu na izbore

'Iz srca Zagreba i Hrvatske još jednom šaljemo poruku našim ljudima da ne odustanu od Hrvatske, a jedan od načina za to je da u srijedu, unatoč najavi lošeg vremena, izađu na izbore i svojom podrškom najave dolazak boljeg vremena zaokruživanjem i biranjem onoga što mislimo da Hrvatska treba i može', poručio je predsjednik Socijaldemokrata i nositelj liste za I. izbornu jedinicu Davorko Vidović subotu sa zagrebačke špice.

'Hrvatska je, kao što smo vidjeli u kampanji, zatočenik onih koji gotovo 30 godina samostalno proizvode kolaps i porobljuju ovu državu, državu u kojoj nemamo gospodarskog rasta, BDP nam je kumulativno 0%, državu je napustila četvrtina građana u 30 godina. Naša djeca i unuci imaju pravo ne samo da se šeću po Europi i žive gdje hoće, već imaju pravo živjeti ovdje i nitko ih ne smije istjerivati odavde niti marifetlucima, niti lopovštinom, kriminalom, korupcijom, besposlicom, lošim radnim mjestima. Svime onime što Hrvatsku tišti i gura na dno Europe. Mi ne želimo biti socijalni slučaj Europe. Hrvatska mora biti promijenjena', istaknuo je Vidović.

Objašnjava kako osim već poznatog i korumpiranog HDZ-a s jedne strane, s druge strane građanima se nudi navodna 'vlada nacionalnog spasa'.

'Ne znamo je li spasa ili kaosa. U toj vladi trebali bi sudjelovati i oni koji bi zatvarali žene u kuće, uskratili pravo ženama na pobačaj, oni koji bi postavili vojsku na granice i istjerivali sve one koji žele doći ovdje. Ne znamo kakvu Hrvatsku nude, što bi bio sadržaj njihovog upravljanja?', pita se Vidović.

Kaže kako između onih koji puno i prazno pričaju i onih koji se razbacuju teškim riječima i uvredama, između sukoba velikih ega postoje ljudi koji žele ponuditi poštenu i odgovornu vlast i politiku.

'Mi, Socijaldemokrati, smo to pokazali i u tijeku proteklog mandata u Saboru, izišli smo s desetinama zakonskih prijedloga, podržavali smo sve što smo smatrali da je dobro za prosperitet i civilizacijski napredak ove zemlje. To je naša misija i poslanje, ne da uspostavimo novi klijentelistički sustav u kojem ćemo mi zauzimati javne institucije i porobljavati poduzeća, brinuti o sebi i svojima, a da nas bude briga za javni interes. Zato smo ovdje i očekujemo podršku naših građana', zaključio je Vidović.

Vaša reakcija na temu