Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

Vili Beroš bit će novi ministar zdravstva

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog premijera Andreja Plenkovića

Na sastanku HDZ-ovog Odbora za zdravstvo jednoglasno je prihvaćen prijedlog premijera Andreja Plenkovića, da se prof.dr. Vilija Beroša Saboru predloži za novog ministra zdravstva, javljaju 24sata. 

- Ima sve stručne kvalifikacije i kompetencije i ima potporu Odbora za zdravstvo na čijem čelu je profesor Čorušić - rekao je Plenković.

Dodao je da zdravstveni sustav treba dodatna poboljšanja i da od Beroša očekuje se dotakne ključne teme, a to je financiranje sustava i bolje integracije bolnica.

Komentirao je i povratak Kujundžića u Sabor.

- Kujundžić ima mandat u Saboru, nije to prva takva situacija i ne očekujem nikakve poteškoće - rekao je Plenković.

Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice. U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu je neto plaća 15.622,47 kuna. Supruga mu radi u dječjem vrtiću te ima neto plaću od 6184 kune, pišu 24sata.

Zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.

Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling čija je vrijednost 35.000 kuna.

U svom životopisu navodi da je rođen 13. prosinca 1964. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Jelsi na Hvaru. Nakon završetka vojnog roka upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, pišu 24sata.

Oženjen je i otac je dvoje djece. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1989. godine s prosječnom ocjenom 4,83.

- Moja suradnja s ministrom je bila korektna te sam ga podržavao u svim njegovim nastojanjima. Moje djelovanje je bilo na poboljšanju zdravstvene zaštite, rekao je u ponedjeljak u emisiji Otvoreno dr. Vili Beroš, pomoćnik ministra zdravstva.

Vaša reakcija na temu