Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite VJETAR LOMIO STABLA, ČUPAO KROVOVE: U osam županija i gradu Zagrebu nevrijeme napravilo goleme štete

VJETAR LOMIO STABLA, ČUPAO KROVOVE: U osam županija i gradu Zagrebu nevrijeme napravilo goleme štete

Sve nadležne službe su na terenu

Ravnateljstvo civilne zaštite izvjestilo je o posljedicama nevremena na sjeveru zemlje.


Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Zbog jakog vjetra Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je tijekom prijepodnevnih sati više dojava građana da je na području Grada Zagreba došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova. Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Obaviještene su sve nadležne službe. 

Osječko-baranjska županija

Županijski centar 112 Osijek je zaprimio tijekom prijepodnevnih sati više od 100 poziva vezanih uz posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio preko 90 km/h. Uslijed jakog vjetra na području cijele županije došlo je do pada stabala na prometnice, osobna vozila, pješačke staze, električnu i telefonsku infrastrukturu, podizanja krovova i ploča krovišta te reklamnih panela. Došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na području Đakova, Našica i Belog Manastira. Obaviještene su sve nadležne službe. 

Brodsko-posavska županija

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je više dojava o prekidu u opskrbi električnom energijom na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana. Obaviještene su sve nadležne službe. 

Vukovarsko-srijemska županija

Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je danas do 13 sati 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe. 

Virovitičko-podravska županija

Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je danas 30-ak dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe. 

Bjelovarsko-bilogorska županija

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je više dojava o srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete te o svima obavijestio nadležne službe. 

Krapinsko-zagorska županija

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra došlo do oštećenja dalekovoda te su bez opskrbe električnom energijom Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec. Obaviještene su sve nadležne službe. 

Koprivničko-križevačka županija

Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je nekoliko poziva o srušenim stablima te električnim i telekomunikacijskim stupovima. Obaviještene su sve nadležne službe. 

Sve nadležne službe su na terenu te rade na sanaciji štete.

Vaša reakcija na temu