Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VREMENSKA PROGNOZA Čeka nas nekoliko sunčanih dana

VREMENSKA PROGNOZA Čeka nas nekoliko sunčanih dana

Na Jadranu vjetrovito

Uz jačanje grebena na redu je nekoliko sunčanih dana, na Jadranu u početku opet vjetrovitih, a u kopnenim predjelima će magla biti česta, prognozira Damjana Ćurkov, meteorologinja RTL-a.

Srijeda

U anticikloni će uz obalu od jutra prevladavati sunčano, dok će u kopnenim predjelima u ovim stabilnim uvjetima magle i niske naoblake lokalno biti i dio prijepodneva. Puhat će umjerena bura, na sjevernom dijelu i jaka s olujnim udarima

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, na suncu i razmjerno ugodno s temperaturom oko 14 stupnjeva. Rijetko je uz rijeke moguća dugotrajna magla ili niska naoblaka uz koju će biti i nešto hladnije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, vjetar slab, a temperatura uglavnom između 12 i 14 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom sunčano i ugodno s temperaturom oko 20 stupnjeva. Dojam će jedino kvariti povremeno jaka bura, ali ona će prema večeri slabjeti.

Na sjevernom Jadranu sunčano, u gorju malo oblačnije, ponegdje s dugotrajnom niskom naoblakom. Bura će biti jaka, pod Velebitom na udare i olujna, a temperatura u gorju od 9 do 12, uz obalu oko 18 stupnjeva.

Idućih dana na kopnu

Idućih dana nastavljaju se stabilne vremenske prilike pa će magla biti česta, ponegdje i dugotrajna, vidljivost će mjestimice biti manja od 100 metara. Nakon što se magla i niska naoblaka izdignu, bit će sunčano, u petak često i potpuno vedro. Za vikend malo toplije, ali uz južinu i oblačnije.

Idućih dana na moru

Na Jadranu u početku većinom sunčano i ugodno toplo s 20-ak stupnjeva. Bura će još u četvrtak biti pojačana, a zatim će u petak zapuhati jugo, i to prvo u Dalmaciji. Južina će donijeti više oblaka, a malo kiše će pasti već u subotu na sjevernom dijelu, a zatim u nedjelju i ponedjeljak i drugdje.

Vaša reakcija na temu