Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VREMENSKA PROGNOZA Hladno u unutrašnjosti Dalmacije, i do minus 5 stupnjeva

VREMENSKA PROGNOZA Hladno u unutrašnjosti Dalmacije, i do minus 5 stupnjeva

Ponovno stiže kiša

U srijedu ujutro bit će pretežno sunčano, ali vrlo hladno. Temperatura će se u unutrašnjosti spustiti do - 8 Celzijevih stupnjeva, bit će magle i mraza, čak i na sjevernom Jadranu. Vremensku prognozu donosi meteorologinja Nove TV Ana Bago Tomac.

Od sredine srijede naoblačenje, najprije na zapadu zemlje, a do kraja dana počet će kiša i susnježica. U Gorskom kotaru i na zapadu unutrašnjosti moguća je i opasna kiša koja se smrzava pri tlu.

U drugom dijelu dana približit će nam se Genovska ciklona koja će nam krajem dana donijeti i nove oborine, ponegdje opet obilne i jake. U srijedu ujutro će u unutrašnjosti biti hladno i vedro. Magla je moguća na karlovačkom i sisačkom području, a drugdje će biti jakog mraza.

Mraz je moguć i na sjevernom Jadranu. Temperatura do -8 u kopnenom dijelu, ali hladno i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije gdje će biti oko -5 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu prijepodne sunčano uz umjereno jugo koje će pojačavati na jako, a zatim na olujno.

U srijedu poslijepodne naoblačenje sa zapada, a do kraja dana počet će i slaba kiša, uz granicu sa Slovenijom i susnježica. Navečer se ta kiša može smrzavati pri tlu i stvarati opasnu poledicu o čemu svakako vodite računa, osobito ako krećete na putovanje. Od sredine dana naoblačenje i u Slavoniji, ali kiša će ovdje početi tek u noći na četvrtak. Najviša dnevna temperatura između četiri i šest stupnjeva.

Na zapadu u srijedu oblačno uz povremenu kišu i susnježicu već u ranim poslijepodnevnim satima. I ovdje će puhati umjeren jugoistočnjak, a u Gorskom kotaru navečer je velika mogućnosti za kišu koja se smrzava na tlu i stvara opasnu poledicu. Snijeg će padati samo u najvišem gorju. Na Jadranu kiša i pljuskovi s grmljavinom, ponegdje jaki i obilni.

Neugodnom vremenu sigurno će doprinositi jako jugo s olujnim udarima koje će puhati duž cijelog Jadrana. Malo kiše u sjevernoj Dalmaciji krajem dana, a glavnina će ovdje padati ipak u noći na četvrtak.

Dani pred nama bit će hladni i većinom oblačni eventualno s kraćim sunčanim razdobljima. Oborine uglavnom slabe - povremeno susnježica, a u gorju snijeg. Na Jadranu kišovito i vjetrovito osobito u četvrtak, na jugu i u subotu kad su lokalno moguće jake kiše u Dalmatinskoj zagori i kada opet postoji i opasnost za poplave.

U srijedu ujutro još sunčano, ali poslijepodne naoblačenje s kišom, u gorju snijegom. U Gorkom kotaru i zapadnim područjima moguća je opasna kiša koja se smrzava pri tlu.

Vaša reakcija na temu