Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash VREMENSKA PROGNOZA Stiže pad temperature, u Dalmaciji izraženi pljuskovi

VREMENSKA PROGNOZA Stiže pad temperature, u Dalmaciji izraženi pljuskovi

Puhat će umjereno, na jugu i jako jugo

Dan je obilježila južina koja je, osim neugode i dnevne topline, donijela nagli porast jutarnjih temperatura koje su bile ponegdje i 10-ak stupnjeva više u odnosu na jučer... 

Slične, samo malo niže, bit će sutra, ali će prelazak hladne fronte unutrašnjosti donijeti osjetni pad dnevne temperature, uz to i još više oblaka i čestu, lokalno i obilnu kišu... Iza fronte će jačati greben pa će već za vikend biti sunčanije, najavljuje meteorologinja RTL-a Damjana Ćurkov Majaroš.

Ali sutra od jutra umjereno ili pretežno oblačno s čestom kišom, lokalno i obilnom, a na Jadranu, osobito u Dalmaciji, i izraženim pljuskovima... Puhat će umjereno, na jugu i jako jugo, a u gorju još u početku na udare jak jugozapadnjak. Uz južinu će i sutra ujutro biti prilično toplo.

U nastavku dana u središnjim predjelima ostaje oblačno s kišom, u Posavini lokalno obilnom, ali prema kraju dana će oborina ipak biti sve manje... Temperatura 5,6 stupnjeva niža od današnje, a krajem dana će zapuhati vjetar sa sjevera.

Na Jadranu još u subotu nestabilno

I na istoku zemlje pretežno oblačno s kišom, lokalno i obilnom... Temperatura i ovdje osjetno niža u odnosu na danas.

U Dalmaciji povećana naoblaka, česta, lokalno i obilna kiša, a ponegdje su mogući i izraženi pljuskovi... Jugo će postupno slabjeti pa će poslijepodne uglavnom na jugu biti jako, drugdje umjereno... Temperatura slična današnjoj.

Na sjevernom Jadranu umjereno ili pretežno oblačno s kišom i pljuskovima, u gorju slično - lokalno će pasti i obilna oborina... Puhat će umjeren vjetar s juga, a temperatura od 13 do 18 stupnjeva. 

Za vikend postupna stabilizacija vremena - kiše će biti još uglavnom u noći na subotu, rijetko i ujutro,,, a zatim će se naoblaka kidati pa će u nedjelju prevladavati sunčano... Vedrina će dobro utjecati na naše raspoloženje, ali donijet će hladne noći pa će početkom tjedna ponegdje biti mraza, često i magle.

Na Jadranu još u subotu nestabilno, osobito u Dalmaciji, dok će sjevernije zapuhati bura uz koju će se razvedravati... Pojačane bure će u nedjelju biti duž obale, ali već će početkom tjedna oslabjeti.

Vaša reakcija na temu