Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ZABORAVILI JAVITI DA JE PACIJENT UMRO Dubrovačka bolnica priznala propust

ZABORAVILI JAVITI DA JE PACIJENT UMRO Dubrovačka bolnica priznala propust

Poduzet će mjere propisane internim aktima

Nakon vijesti da je osoblje dubrovačke bolnice propustilo obavijestiti obitelj pacijenta o njegovoj smrti, oglasili su se i iz Opće bolnice Dubrovnik. 

- Ovim putem vas obavještavamo da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021. godine, utvrdilo da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari istog. Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja - naveli su u priopćenju koje je objavio Dubrovački portal

Najavili su i da će poduzeti mjere propisane internim aktima te da će o svemu izvijestiti Ministarstvo zdravstva i nadležne komore. 

- Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut obitelji - istaknuli su.

Podsjetimo, preminuli muškarac četiri je dana ležao na odjelu patologije, a članovi obitelji nisu znali da je preminuo. Ministar zdravstva Vili Beroš pokrenuo je unutarnji nadzor bolnice, a najavio je i da će poslati inspekciju Ministarstva zdravstva. 

Vaša reakcija na temu