Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP ZARAŽEN ŠETAO ULICOM Kažnjen s 10.000 kuna, DORH traži zatvor

ZARAŽEN ŠETAO ULICOM Kažnjen s 10.000 kuna, DORH traži zatvor

Zatekli su ga u grupi više osoba

Deset tisuća kuna premala je kazna za kazneno djelo prenošenja i širenja zarazne bolesti, smatra Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu koje je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda kojom je 35-godišnjak iz Međimurja proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu od 10.000 kuna.

Državno odvjetništvo smatra kako je novčana kazna neprimjerena jer je svojim neodgovornim ponašanjem tijekom pandemije ugrozio zdravlje većeg broja ljudi, ali i zbog drugih okolnosti istaknutih u žalbi u kojoj se traži da se optuženiku izrekne kazna zatvora, piše Večernji list.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 31. svibnja prošle godine podiglo optužnicu protiv 35-godišnjaka jer je 26. siječnja u Murskom Središću, znajući da je obolio od covida-19, prekršio zaštitnu mjeru izolacije i liječenja u kući te napustio adresu prebivališta. Policijski službenici zatekli su ga na ulici u grupi od više osoba, čime je, tvrde, doveo u opasnost od zaraze sve osobe u čijoj se blizini nalazio.

Vaša reakcija na temu