Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Zbog ratnog zločina u Lovasu osumnjičen 61-godišnji Srbin, u nekoliko navrata je silovao 29-godišnjakinju

Zbog ratnog zločina u Lovasu osumnjičen 61-godišnji Srbin, u nekoliko navrata je silovao 29-godišnjakinju

Nedostupan je hrvatskim vlastima

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim državljaninom Srbije iz Vukovara zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Utvrđeno je kako je u studenom 1991. godine osumnjičeni, tada 29-godišnjak, naoružan, kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Lovasa te u svom uredu u jednoj obiteljskoj kući u Lovasu, u nekoliko navrata uz uporabu sile izvršio spolni odnošaj s tada 29-godišnjakinjom, izlažući je patnji i poniženjima.

'Policija je protiv osumnjičenog 61-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava ratni zločin protiv civilnog stanovništva, opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1.  OKZ RH. Osumnjičenik je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske', priopćili su iz policije.

Vaša reakcija na temu