Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRAČ U BALUNU Turniri će se igrati u Supetru, Selcima, Pučišćima, Sutivanu i Dolu!

BRAČ U BALUNU Turniri će se igrati u Supetru, Selcima, Pučišćima, Sutivanu i Dolu!

Nadaju se da će i ostalima dokazati da su ozbiljni i da ih treba podržati u cilju zajedništva otočke mladosti

'Brač u balunu' je projekt svih organizatora turnira, voditelja ekipa i zaljubljenika u mali balun na otoku Braču. Sama ideja nastala je u vrijeme korone kad su bila prekinuta sva sportska natjecanja i zatvoreni sportski tereni.

- Onda shvatiš koliko ti to znači. Bilo nam je jasno da ekonomska slika nakon izolacije neće biti bajna. Uz probleme koje smo u organizaciji turnira i bračke lige imali od ranije, morali smo stvoriti sustav koji će biti održiv. Igrača je sve manje zbog raseljavanja i drugih zanimacija. Odlučili smo zbog tih razloga napraviti seriju povezanih turnira od kojih će svakom ostati dio osobnosti i dodati mu dozu zajedništva, što nas je vodilo kroz one teške dane. Jesmo li uspjeli, prosudit će pratitelji i sami akteri turnira - kažu organizatori.

'Brač u balunu' se igra na pet lokalnih turnira u Supetru, Selcima, Pučišćima, Sutivanu i Dolu. Šesti završni turnir će odigrati 4 najuspješnije ekipe na ovih pet turnira.

Bodovat će se nastup, prvo, drugo i treće mjesto.

- Kroz turnire ćemo izabrati najboljeg strijelca, igrača i golmana. Smanjili smo kotizacije ekipama i nagradni fond pojedinog turnira jer u ovom momentu ne bi bilo realno tražiti od zajednice tolika izdavanja. Znali smo da ćemo time vjerojatno izgubiti dio ekipa koje dolaze s kopna ali alternative nismo imali - kažu organizatori.


Svoju draž, kažu, ovom natjecanju daje to da su uspjeli okupiti najveći broj bračkih ekipa u zadnjih nekoliko godina. Završetkom škola, fakulteta i dolaskom ljudi zbog ljetovanja računaju na dodatno povećanje ekipa. S obzirom da je neformalna bračka malonogometna organizacija najveća društvena i sportska skupina na otoku i njihov entuzijazam su prepoznali i neki sponzori. Nadaju se da će i ostalima dokazati da su ozbiljni i da ih treba podržati u cilju zajedništva otočke mladosti.

U nedjelju počinje prvi ovoljetni turnir Kup sv. Petra povodom supetarske fjere. Okupilo se 9 bračkih ekipa. 

- Nadamo se da će naša ideja opravdati naša očekivanja - poručili su organizatori. 

Vaša reakcija na temu