Blaženko Boban primio vodstvo šahovskog kluba Solin - Cemex

Blaženko Boban primio vodstvo šahovskog kluba Solin - Cemex

Zahvaljujem vam na promociji grada Solina i naše županije, kao i svima koji su tijekom povijesti ovog slavnog kluba dali osobni dopronos radu kluba - rekao je župan

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u svom je uredu primio Radu Protića, predsjednika ŠK Solin - Cemex, članove uprave Jozu Baraća i Ratu Petrova, te igrača Dražena Čvorovića, koji su osvojili prvo mjesto u finalu Kupa Hrvatske.

- Naš klub bogate tradicije je osvojio prvo mjesto na, zasigurno najuzbudljivijem natjecanju na kojemu smo dosad sudjelovali, Kup Hrvatske. U finalu su bile 4 ekipe s po osam bodova, a u zanimljivoj završnici, osvojili smo prvo mjesto, te smo sa 17 osvojenih titula postali nedostižni svim drugim klubovima. Nažalost, o amaterskim športovima u našem društvu nema sustavne brige. S minimalnim ulaganjima Grada Solina i Županije, osigurali bismo bolje uvjete i trajan opstanak kluba. Čak smo razmišljali o propuštanju sudjelovanja na Kupu zbog velikih troškova tijekom godine za prvenstvo - kazao je Jozo Barać, član uprave kluba.

- Poznate su mi sve aktivnosti kluba kojega, kao što znate, pratim i podržavam godinama. Mnogi su vaši članovi svojim godinama dokaz da i nešto stariji ljudi mogu dati puni doprinos u uspjesima, kao i u svakom drugom poslu - kazao je župan, složivši se s vodstvom kluba vezano za medijsko praćenje tzv. 'malih' športova. Nije tu šah iznimka, nego potvrda pravila jer je isti odnos medija i prema kuglanju, streljaštvu, atletici, plivanju itd.

- Zahvaljujem vam na promociji grada Solina i naše županije, kao i svima koji su tijekom povijesti ovog slavnog kluba dali osobni dopronos radu kluba - dodao je.

Župan je podsjetio da Grad Solin može biti i jest ponosan na svoja 4 prvaka Hrvatske u džudu, 5 prvaka u boksu, pa streljaštvu, što je na neki način brend grada Solina.

- Čestitam i na ovoj zadnjoj tituli, i na svim vašim uspjesima. Mi u županiji imamo više od tisuću amaterskih klubova te je, s ovako skromnim proračunom, jednostavno nemoguće financirati natjecanja seniorskih timova. Pomažemo koliko možemo mlađe uzraste, organizaciju turnira i manje zahvate na infrastrukturi. Rado ćemo i vama pomoći u okolnostima i uvjetima kakvi jesu - zaključio je Boban.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46688, "");
Pregledaj komentare